Четвер, 16.05.2024, 18:49
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 14 » СТАТИ ДБАЙЛИВИМИ СПОЖИВАЧАМИ ЕНЕРГОРЕСУРСІВ
03:02
СТАТИ ДБАЙЛИВИМИ СПОЖИВАЧАМИ ЕНЕРГОРЕСУРСІВ

На сьогоднішній день енергозбереження є однією із ключових позицій у діяльності любої установи нашої держави. А змінити докорінно ситуацію щодо дбайливого використання ресурсів населенням можливо лише  при перебудові мислення кожної конкретної людини. Тому формування екологічної свідомості та екологічної відповідальності за наслідки своїх дій кожної особистості є одним з основних пріоритетних напрямків навчально-виховного процесу КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів.
Роботу з питань формування культури енергозбереження проводимо за  напрямками:
 - інформаційно-роз`яснювальна робота - під час якої учасники навчально-виховного процесу усвідомлюють значення енергозбереження для кожної родини, для кожного сімейного бюджету, за наступними напрямками:
- проведення учнями енергоаудиту з рекомендаціями;
- проведення презентацій та обговорень з школярами питань
енергоефективності та «розумного» споживання енергії та ресурсів;
- проведення різних акцій, конкурсів з енергозбереження у школі;
- залучення дітей до дослідної навчально-практичної діяльності з питань ефективного використання енергоресурсів.
    Цього тижня в нашому закладі відбулося декілька заходів, що навчають дбайливому використанню електроенергії, газу, води тощо. Так вчителем математики Богдан А.І. та її вихованцями було презентовано задачі, які супроводжувалися бесідами, що мають на меті виховання економії і бережливості у дітей. Вихователь Зепс В.А. та її підопічні продемонстрували стенд-повідомлення на тему: «Бережи та поважай навколишнє середовище!». Вчитель іноземної мови Лупіч Л.І. провела низку уроків для учнів старших класів під назвою: «We learn more about clean energy!». Вони також виготовили плакат «The Earth is our Home, Let`s take e care of it!», що закликає берегти природу – наш дім, в якому ми живемо. Малюки з підготовчого та першого класів розфарбували розмальовки на тему: «Раціонально використовуй електроенергію». Класовод 3-А класу Звірук Т.М. запропонувала учням свого класу диктант «Дослідження споживання енергії вдома». Членами учнівського самоврядування школи обрано експертів зі збереження електроенергії.
    Такі заходи сприяють вихованню екологічної свідомості у дітей; звертають увагу до проблем використання енергії, економії енергоресурсів.
    Як висновок можна сказати: Україна багата на енергоресурси й ми не повинні допустити їх вичерпування.Тому наша школа привчатиме учнів до енергозбереження протягом усього навчального періоду!    

 

Переглядів: 401 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0