Неділя, 19.05.2024, 02:38
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 23 » Вінок великому Каменяреві
08:07
Вінок великому Каменяреві

            Кожна нація має постійні величини, що визначають її неповторність у світі. Серед багатьох інших цю роль в Україні доля поклала на Івана Франка, 160-річчя від дня народження якого ми зараз святкуємо – і якому за рішенням ЮНЕСКО, надано всесвітнього звучання.

            Прозаїк і драматург, поет і публіцист, учений-енциклопедист, політик і перекладач. Він був і великим українцем і достеменним європейцем, якого визнав сам Відень.

            З нагоди ювілею в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» 22 вересня 2016 року пройшов вечір «Вінок великому Каменяреві». Вчителі української літератури Гречуха Г.М. і Татаренко О.В. нагадали учням найголовніші і найцікавіші сторінки біографії письменника.

            Діти із захопленням слухали про дитячі та студентські роки, про шість тисяч написаних творів та знання 14 іноземних мов тощо. Вихованці закладу з ніжністю читали його лірику про кохання та співали пісні, які стали народними: «Час рікою пливе», «Ой ти, дівчино з горіха зерня».

            Молодші школярі з радістю інсценували казку «Лисичка та Журавель», а старші декламували напам`ять вірші та поему «Мойсей»

            Родзинкою вечора стало прослуховування сучасної пісні у виконанні Віталія Козловського «Ти знаєш, знаєш…»

            Наприкінці заходу присутні в залі долучилися до читання поезій.

            Сподіваємось, що після таких вечорів Іван Франко перестане бути просто письменником з підручника, а стане зразу ближчим і цікавішим як людина і як митець.

Переглядів: 373 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0