П`ятниця, 29.03.2024, 10:01
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 30 » 29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв Крут
10:16
29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв Крут

     99 років тому молоді захисники щойно посталої Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. Саме цього дня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.


     27 січня 2017 року в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» згадували трагічну дату історичного минулого нашої країни – День пам`яті Героїв Крут. Вихованці початкових класів прослухали художньо-публіцистичну композицію «Нас тут триста полягло», яку підготували учні 4-А класу разом із класоводом Звірук Т.М. Також актив учнівського самоврядування нашого закладу продемонстрував своїм одноліткам фільм «Пам`яті Героїв Крут присвячується…».


     Діти схвильовано сприймали сумні події 1918 року. Найбільше їх вразила інформація про те, що захищали незалежність нашої Держави зовсім юні хлопці, деяким із них не було навіть 17 років. 


     Такі заходи виховують в наших дітях почуття патріотизму, любові до рідного краю. Вшановуючи приклад загиблих героїв, молодь вчиться наслідувати їхній приклад.


     Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут. 

 

 

Переглядів: 382 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0