П`ятниця, 26.04.2024, 01:30
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 20 » А той третій празник– Святе Водохреща…
14:00
А той третій празник– Святе Водохреща…

Ще не встигли  прийти свята, як скоро вони відійдуть. Як співається в коляді: «А той третій празник – Святе Водохреща». Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан. Саме на Водохреща у великих містах і невеличких селах святять воду, а опісля люди йдуть на ополонку, ставок чи річку і занурюються в крижану воду, наслідуючи приклад Месії. Також цей день вважається останнім днем коляди.

Саме цього дня учні 1-А класу КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» разом із вчителем Метіль М.М. та педагогом-організатором Остапчук Н.В. завітали до давніх друзів школи – працівників Боярської лісової дослідної станції та привітали їх з із великим святом Водохреща . Маленькі школярики співали колядки і дикламували вірші, а натомість отримали щедрі подарунки.

Важливо передавати нашим дітям у спадок народні звичаї. Багата наша спадщина, якою ми повинні збагатити і зцілити дитячі душі, запалити в них вогонь віри в існування кращого майбутнього, перемоги добра над злом.

Переглядів: 327 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0