Субота, 20.04.2024, 05:23
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 15 » ГАРМОНІЙНО РОЗВИНУТИ ДИТИНУ
01:17
ГАРМОНІЙНО РОЗВИНУТИ ДИТИНУ
Продовжуючи себе у своїх дітях, ми творимо не тільки людину. Ми творимо час. Дух часу, взаємини між людьми, – все це залежить від того, які ми з вами, від того, яка школа, що їй народ довірив своє майбутнє.
 Для всебічного гармонійного розвитку учні повинні не тільки навчатися але й займатися улюбленими справами в післяурочний час. Для цього в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» створені різноманітні форми позакласної роботи.

На гуртку «Робимо своїми руками» (керівник Остапчук Н.В.) юні митці освоюють різні техніки виготовлення сувенірів, що сприяє залученню школярів до народних традицій і художньої культури українського народу. В процесі творчої діяльності діти розвивають дрібну моторику пальців рук та створюють чудові вироби з тканини.

Відвідуючи гурток «Петриківський розпис»(керівник Татаренко О.В.) вихованці нашої школи захоплено вимальовують прекрасні рослинні орнаменти на папері, розписують дерев`яні підставки, пляшки; вчаться створювати свої узори за допомогою техніки петриківського розпису.

Кушніренко В.В. на гуртках «Вокальний спів» та «Гра на музичних інструментах» навчає школярів не тільки окремо виконувати українські пісні та грати музичні мініатюри, але й вдало поєднувати спів і музичний супровід.

Метою гуртка «Здоровим бути модно»(керівник Нич В.В.) є: ознайомити молодших школярів із поняттями «вітаміни» та «мікроелементи», їх види та роль у житті людини; формувати у дітей інтерес до вітамінних продуктів та прагнення до збереження власного здоров’я.

Другий рік поспіль триває робота психологічного гуртка «Пізнай себе» під керівництвом практичного психолога РЦЕНТУМ Малишевої К.Г. На заняттях підлітки подорожують світом людських емоцій та почуттів: досліджують себе та свій внутрішній світ, вчаться мистецтву стосунків, тренуються у навичках саморегуляції та критичного мислення.

 Нещодавно в оновленому спортивному залі запрацювала секція самбо. «Заняття в секції самбо дозволять дітям зміцнити своє здоров’я, знайти додаткову мотивацію для нових досягнень, а також стануть ще одним майданчиком для спілкування з однолітками» – зазначив тренер по самбо Євтухов Ярослав.

 Гурткова робота являється дієвою формою організації дитячої життєдіяльності і становить невід`ємну частину освітнього процесу. Вона організована відповідно до вікових інтересів школярів. Навчальний заклад відводить чинне місце в забезпеченні потреб дитини щодо творчої самореалізації та створює всі умови для того, щоб наші діти змогли проявити і розвинути свої таланти і здібності.

Переглядів: 517 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0