Четвер, 28.03.2024, 20:00
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 14 » КРАЩОЇ, НІЖ РІДНА МОВА НЕ БУВАЄ…
03:00
КРАЩОЇ, НІЖ РІДНА МОВА НЕ БУВАЄ…

    Українська мова – не просто засіб спілкування. Це – наша історична пам`ять, невичерпна духовна й культурна скарбниця. Це – живий зв`язок між тисячолітнім минулим, сучасністю та майбутнім великого народу.
    Традиційно 9 листопада в День української писемності та мови в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» проводяться святкові заходи.
    У цей день учні мали змогу прослухати радіогазету «Знаймо українську!». Старшокласники переглянули фільм «Ознаки часу». А учень 9-А класу Гусак Микола розповів про виникнення письма у східних слов`ян, витоки нашої мови,її місце серед інших мов. Зачарувала своїм дзвінким голосом учениця 1-А класу Химишинець Лілія, яка майстерно виконала пісню про рідну мову.
    Усвідомивши величезне значення української мови для кожного громадянина нашої держави, учні 8-А класу провели інформаційні хвилинки для молодших школярів. А потім почуте учні відтворили у своїх малюнка. Кожен присутній відчув, який неоціненний скарб є українська мова. А вона в нас красива, багата, мелодійна і щира, як душа нашого народу.
    О, мово рідна! Як я тебе люблю!
    І радість принесеш, і в горі втішиш.
    Щоб відродилась ти, я в Бога помолю,
    Бо ти – найкраща. Найдорожча. Наймиліша.

Переглядів: 363 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0