П`ятниця, 26.04.2024, 23:43
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Травень » 3 » МИ – ЮНІ ПОМІЧНИКИ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ
00:18
МИ – ЮНІ ПОМІЧНИКИ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

Навчання благодійності — це дуже важливий елемент виховної роботи. Доброта й милосердя стають частиною особистості людини, якщо виховувати ці якості змалку. Благодійна діяльність має велике соціальне значення, і найважливіше те, що користь від доброчинності отримують не лише ті, кому потрібна допомога, а й безпосередньо виконавці, які самі стають кращими, набувають життєвої компетентності. Благодійна діяльність і милосердя — одна з найважливіших наших традицій.

Вміння надавати першу допомогу може стати в нагоді кожному з нас у багатьох ситуаціях. Це надання допомоги вдома своїм близьким та знайомим або випадковим перехожим, яким стало зле, при травмах під час активного відпочинку або в ситуації стихійного лиха. Від своєчасного і правильного надання першої допомоги залежить не лише успіх подальшого лікування, але інколи і життя постраждалого. Саме тому, так важливо, щоб кожен вмів правильно і в найкоротший термін надати першу допомогу потерпілому.

Днями керівник гуртка «Здоровим бути модно» Нич В.В. познайомила дітей молодшої школи  зі змістом роботи Товариства Червоного Хреста України та провела для учнів КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» тренінг з надання першої допомоги.

 Володимира Володимирівна ознайомила школярів із принципами надання першої допомоги при невідкладних станах. Крім теоретичної частини було проведено практичні заняття. Учасники заходу мали змогу дізнатися про серцево-легеневу реанімацію, допомогу людині при втраті свідомості, діях при отриманні вогнепального поранення, при опіках та відмороженні та залишилися задоволеними, адже отримали нові корисні знання, які, при необхідності, можуть врятувати життя іншій людині.

Активні учасники учнівського самоврядування провели конкурс на кращу стінну газету до місячника Червоного Хреста України. А учні 8-А класу разом з вчителем іноземної мови Лупіч Л.І. презентували плакат «Thank you, for help!». Не залишились осторонь і юні помічники Червоного Хреста України – учні І-ІІ груп, які разом із вихователями Метіль М.М. і Зепс В.А. упорядкували територію біля пам`ятного знака жертвам Чорнобиля і прикрасили її квітами.

Для доброти та гуманізму не існує обмежень чи заборон. Тільки наша єдність у бажанні допомагати іншим здатна перемогти людське горе і сльози!

Переглядів: 367 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0