Вівторок, 16.04.2024, 18:24
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 19 » Батьківщину хто кохає – писанку в душі плекає
09:29
Батьківщину хто кохає – писанку в душі плекає

            Українська писанка – це маленьке диво живопису, в якому народ виявив свою здатність до творчого осмислення, художнього узагальнення навколишнього світу.

            У дохристиянські часи писанка виконувала роль оберегу. Наші предки вірили в її магічну силу. В Україні археологи виявили близько двадцяти міст, що були центрами виготовлення цих амулетів.

            Нині писанка пов`язана  з християнським Великоднем, яке ми незабаром будемо святкувати.

            Саме з цієї нагоди в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» 18 квітня 2016 року для школярів і педагогів були проведені майстер-класи з малювання писанок.

            Глушенюк Тамара Орифієвна, директор Київського центру народної майстерності, розповіла цікаву історію з особистого життя. Перебуваючи у Канаді, вона зустрілася з майстринями української діаспори. З того часу захопилася писанкарством.

Народна майстриня ознайомила учасників заходу з культовим значенням писанок, традиціями, символікою різних регіонів України. Педагоги з великим задоволенням прослухали цікаві легенди про символи писанки, значення кольорів.

Під час заходу діти та дорослі вчились перетворювати звичайні яйця на витвори мистецтва, використовуючи віск, писачки та вінілові фарби.

Всі були у захваті від проведених майстер-класів, на яких вони мали можливість навчитися таїнству писанкарства.

Легенда говорить, що доки пишуть писанки, існуватиме світ. Отже, пишіть писанки.

Переглядів: 336 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0