Середа, 08.05.2024, 20:27
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 25 » КОЖНІЙ ПТАШИНІ ПО ХАТИНІ
09:20
КОЖНІЙ ПТАШИНІ ПО ХАТИНІ

                                              

Пташки додому повертають,     рідну землю прославляють

Весна - пора повернення пернатих на батьківщину. Чи задумувалися ми коли-небуть про життя птахів, про користь від них? Пташки живуть повсюдно: у місті, в селі… На планеті їх налічується 8600 видів, 360 з них – в Україні.

З метою збереження видового різноманіття та чисельності диких птахів, залучення уваги батьків та дітей до охорони птахів та за ініціативи вихователя ІІ групи Зепс В.А. в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» відбулося свято зустрічі птахів. Учні ІІ групи разом з вихователем Валентиною Антонівною показали вихованцям закладу відеоролик «Кожній пташині по хатині», де молоді натуралісти дізналися багато цікавого про птахів України, про їх повернення на Батьківщину. Під час гри-розваги «Птахів виглядаю з далекого краю» діти уявно розселяли лісових мешканців у будиночки. На екологічній хвилинці школярі задумалися про те, як люди повинні ставитися до птахів.  Що може зробити людина для птахів і чого вона не повинна робити.З презентації учнів дізналися, з якого ж будівельного матеріалу будують свої чудові будиночки пташки і яких  шедеври від птахів можна очікувати. А ще, дітвора наввипередки розказувала вірші та демонструвала свої знання народних звичаїв, промовляючи українські приказки, примовки та заклички.

Після свята діти продемонстрували шпаківні, що зробили власноруч вдома разом з батьками.

Метою такого виховного заходу було розширити і поглибити знання дітей про приліт птахів навесні, про українські традиції зустрічі їх.

Переглядів: 414 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0