Субота, 20.04.2024, 14:54
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 15 » Підлітковий вік. Чим я можу допомогти?
10:29
Підлітковий вік. Чим я можу допомогти?

            Підлітковий вік – один із найскладніших і найвідповідальніших періодів становлення і розвитку психіки людини. Особливістю підліткового віку є наявність потреби у спілкуванні з дорослими та ровесниками, у спільній діяльності з ними.     

            Під час виховної роботи з учнями підліткового віку у педагогів виникає питання: як взаємодіяти з підлітками, щоб уникнути можливих непорозумінь між педагогами та учнями і зберегти атмосферу психологічного комфорту? Відповідь вихователі намагалися віднайти під час роботи на занятті з елементами тренінгу «Підлітковий вік. Чим я можу допомогти?», яке провела психолог Барденко І.В. 14 квітня 2016 року.

            На занятті вихователі ознайомилися з фізичними та емоційно – психологічними змінами, що відбуваються в організмі підлітка. Програли ситуацію «Як заспокоїти групу за п’ять хвилин», де кожен учасник виконував роль «важковиховуваного» учня, та які прийоми  і засоби впливу потрібно застосовувати у таких ситуаціях.

            Учасники тренінгу зробили висновок, що допомогти дитині подолати кризу підліткового періоду можна, якщо дорослі знають основні тенденції розвитку підлітка та психолого-педагогічні принципи впливу на нього.

Переглядів: 326 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0