П`ятниця, 26.04.2024, 04:08
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 15 » Скарби мистецтва – дітям
22:29
Скарби мистецтва – дітям

               Велику увагу приділяють моральному вихованню школярів в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат І-ІІ ступенів». Дітей постійно ознайомлюють з культурними і духовними надбаннями українського народу. От і сьогодні 15.04.2015 року Міжнародний жіночий клуб “Soroptimist” організував автобусну екскурсію в музей «Кирилівська церква – пам’ятка архітектури ХІІ сторіччя».

                У всій красі відкрилася нам велика панорама Кирилівської церкви. Внутрішнє оздоблення храму з його середньовічними фресками і стінописами відомого художника М. Врубеля повністю збережено. Центральне місце належить видатним творам митця – це композиція «Сходження Святого Духа»,сповнений трагізму «Надгробний плач», чотири ікони в мармуровому іконостасі та інші роботи майстра.

                Дуже цікавими та завершеними за рисунком і колоритом є фрескові сюжети. Деякі з них не мають живописних аналогій в жодній із сакральних пам’яток. Справжній шедевр давньоруського живопису фреска «Ангел», що звиває небо».

                Після огляду церкви – музею, який супроводжувався дуже цікавою розповіддю екскурсовода, дітям дозволили піднятися на хори, щоб ближче споглянути знамениту фреску М. Врубеля «Сходження Святого Духа».

                Учні і вихователі школи вдячні нашим давнім і щирим друзям – волонтерам із жіночого клубу за чудову поїздку, безкорисливу працю і любов. 

Переглядів: 481 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0