П`ятниця, 26.04.2024, 16:01
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 22 » СПІВПРАЦЯ НАУКИ І ШКОЛИ
09:13
СПІВПРАЦЯ НАУКИ І ШКОЛИ

            Очі – це зовнішнє відображення внутрішнього стану нашого здоров`я. Відновити зір вельми складно, іноді навіть неможливо. Тому краще берегти очі і проводити профілактику для підтримання їх здоров`я.

            З цією метою 20 квітня 2016 року в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» відбулося виїзне засідання кафедри тифлопедагогіки факультету корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П.Драгоманова.

            Завідуюча кафедрою, доктор психологічних наук, професор Синьова Є.П.  у своєму виступі наголосила на тому, що саме для дітей із вадами зору необхідно створювати належні умови для навчання та корекції зору учнів в умовах спеціальної школи.

 

 

            Тімакова Ю.В., кандидат психологічних наук, доцент кафедри виступила з доповіддю «Офтальмогігієнічні вимоги до збереження та розвитку зору дітей в процесі навчання».

            Глушенко К.О., кандидат педагогічних наук, доктор кафедри тифлопсихології дала практичні рекомендації щодо забезпечення доступності шкільних приміщень для дітей з порушеннями зору.

            Федоренко М.І., кандидат педагогічних наук ознайомив колектив школи з новітніми інформаційними технологіями та спеціальними оптичними засобами у навчанні дітей з порушеннями зору.

            Гості побували у приміщеннях школи, зокрема в кабінеті ортоптичного лікування, відвідали урок математики у 2-Б класі (вчитель Нич В.В.), поцікавилися заняттям із продуктивної праці учнів 10-Б класу (вчитель Лисенко Л.П) та оглянули виставку робіт вихованців нашого закладу, приурочену до Великоднього свята.

            Науковці позитивно оцінили роботу педагогічного колективу спецшколи у здійсненні колекційного підходу до дітей із особливими потребами.

Переглядів: 482 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0