Вівторок, 23.04.2024, 21:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Тиждень математики
09:56
Тиждень математики

Математика, що є найдавнішою з усіх наук, разом з тим залишається завжди молодою наукою, яка бурхливо розвивається, яка весь час розширює галузі свого застосування.

В КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» пройшов математичний тиждень. Протягом нього для учнів було проведено багато цікавих і змістовних заходів, які провели вчителі математики. Перший день запросив учнів на організаційний збір з нагоди відкриття математичного тижня «Велика математична подорож». Цього ж дня відбулися екскурс в історію математики та виставка ребусів та цікавих задач. У другий день на учнів чекала  гра «Координатний зоопарк» та сміхопанорама «Усміхнись». Школярі з великим задоволенням  приймали участь в іграх та виконували різноманітні  творчі завдання. Діти відгадували загадки,  розгадували ребуси. Вчителі початкових класів заохочували своїх учнів в конкурсі «Аплікація з геометричних фігур».  В третій математичний день учні взяли участь у конкурсі «Найкращий зошит».

         Кульмінацією тижня був вечір «Видатні математики України». Школярі подивилися математично-літературно-музичну, іноді драматичну, а наприкінці веселу програму, яку підготували для них учні 9-А класу разом з учителем математики Богдан А.І. З глибини віків вийшли до дітей Піфагор, Остроградський, С.Ковалевська, М.Кравчук. Увазі глядачів пропонувалися фрагменти з історії великої науки на прикладах самозреченого, а іноді, і трагічного життя видатних математиків. Також на заході учні мали змогу позмагатися у вікторинах, конкурсах, жартах та дотепних розіграшах в найнесподіваніших математичних ситуаціях.

         Взявши участь у проектах тижня, учні переконалися в силі, красі, чарівності та різнобічності такої прекрасної науки – математики!

Переглядів: 289 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0