П`ятниця, 26.04.2024, 20:40
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 21 » Тиждень рідної мови в початкових класах
10:04
Тиждень рідної мови в початкових класах

Початкова школа формує в учнів почуття патріотизму, інтернаціоналізму, товариства, активне ставлення до дійсності, глибоку пошану до людей праці. З малих років необхідно дати дітям уявлення про місце і роль їхньої країни у світі, збагачувати знання молодших школярів про значення рідної мови.

Нещодавно в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» відбувся тиждень рідної мови в початкових класах. Цілий тиждень молодші учні мандрували стежинами нашої рідної мови. Зазирнули у глибинні джерела історичного минулого. Почерпнули багато цінної інформації.

Першого дня учні мандрували «Стежиною інформації» та «Стежиною ввічливості». Діти дізналися багато цікавих фактів про мову та видатних людей.

Другого дня діти подорожували «Стежиною красномовства». Вони показали свої знання на Олімпіаді, яку підготувала вчителька початкових класів Волосок Л.В.

В ході квесту, що його старанно та професійно підготували для учнів 3-4 класів педагоги Чичирко М.І. та Звірук Т.М. школярі мали бути не менш розумними, а й активними, веселими, швидкими, дотепними. Юні знавці української мови виборювали звання найкращих.

Четверта стежина – це «Стежина каліграфії». На виставці були виставлені найкращі зошити між учнями початкових класів.

П`ятий день подорож продовжилася по «Стежині мовних ігор і свят». Початківці розкрили себе, як прекрасні артисти, читці віршів про нашу мову.

Завершенням тижня було свято «Мово наша калинова», організатором якого була вчитель 2-А класу Тараненко Н.В., де були підведені підсумки всього проекту, вручені подарунки творчим групам. На святі панувала прекрасна атмосфера, діти та педагоги були задоволені результатом своєї праці.

Головна мета тижня рідної мови – виховання любові до рідної мови, рідної землі, свого народу була досягнута.

Переглядів: 613 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0