Четвер, 28.03.2024, 18:28
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 20 » Вечорниці на Андрія
20:04
Вечорниці на Андрія

12 грудня 2016 року напередодні Дня Святого Андрія в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів відбулися традиційні Андріївські вечорниці.

Мета заходу: виховання учнів засобами народознавства, прищеплення любові та поваги до українських народних звичаїв та обрядів, поглиблення знань українського  фольклору, виховання взаємоповаги, колективізму, створення позитивного психологічного мікроклімату від співпраці учнів і вчителів, знаходити юні таланти та розвивати творчі здібності.

У вечорницях брали участь учні 8-10 класів. Звичайна шкільна сцена перетворилась у затишну українську світлицю. Молоді фольклористи розмістилися за прибраними в народному стилі столами наповненими святковими національними  стравами.

Старшокласники разом із вчителями Жилою В.П. та Герасимець О.А показали уривок з українських вечорниць та обряду «Меланки». Цікаві, веселі ворожіння на щастя та долю для дівчат підготували та провели учениці 8-А класу Глєбова Ольга, Сировєтнік Каміла та Стоколяс Карина. На заході пролунали українські народні пісен: «Із сиром пироги», «Ти ж мене підманула», «Зеленеє жито» та багато інших.

Паном Калитянським на вечорницях був президент школи Гусак Микола. Хлопці витанцьовували на рогачах та коцюбі, а потім верхи на коцюбі їхали кусати Калиту, проте нікому не вдалося її вкусити. Вправно виконував свої обов’язки пан Калитянський, він же і пригостив всіх присутніх калитою.

На вечорницях лунали пісні, жарти та сміх. Костюми акторів вражали своєю автентичністю, колоритом та вишуканістю. Глядачі та гості отримали величезне задоволення від почутого та побаченого.

Щиро дякуємо за свято!

Переглядів: 378 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0