П`ятниця, 26.04.2024, 20:29
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 16 » Допомогти дитині інтегруватися в сучасне життя завдяки комп`ютерним технологіям
14:11
Допомогти дитині інтегруватися в сучасне життя завдяки комп`ютерним технологіям

          Одним з основних завдань школи є підготовка учнів до самостійного життя в суспільстві. Для досягнення цієї мети необхідно «озброїти» дитину такими знаннями, уміннями та навичками, які необхідні в сучасному світі.    Вміння користуватись комп’ютерними технологіями у наш час зустрічається на кожному кроці, нині інформатика охоплює всі види людської діяльності.  Необхідно враховувати, що учень закінчує школу у віці 18 років, після чого він має обрати свій подальший шлях у житті. Для того, щоб випускник школи не зробив хибний вибір, і обрав той фах, який йому підходить, він має мати повне уявлення про нього. Ці знання повинні набуватись у школі. Також освіта у школі не повинна оминати і ті знання та вміння, які можуть знадобитись у повсякденному житті.

          15 січня 2016 року в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» завершився Тиждень інформатики. Метою проведення такого тижня було поглиблення знань учнів з даного предмета, підвищення інтересу до інформатики, доручення вихованців до творчої діяльності, самостійності та наполегливості.

          У програмі тижня були заплановані та проведені наступні заходи: конкурс-вікторина «Знавці комп`ютерної грамотності», конкурс на створення патріотичного слайду в Мультимедіа з використанням програм Paint та Draw для учнів 9-10 класів; конкурси «В комп`ютерному світі» та «Турнір юних інформатиків» для учнів 2-3 класів;  урок-гра «Інформатика» для учнів 5-7 класів.

          Учасники показали теоретичні знання, вміння розв`язувати логічні задачі, розкрили творчий потенціал у галузі інформаційних технологій.

          Завдяки своїм величезним можливостям комп'ютери відкрили світ для дітей нашого закладу.  З їх допомогою вони можуть здобути освіту і реалізувати себе відповідно до своїх здібностей, через Інтернет мають змогу спілкуватися з ровесниками, інформаційна освіченість дає змогу багатьом інвалідам отримати посильну, добре оплачувану роботу (програмісти, системні адміністратори, дизайнери Web – сторінок тощо) тобто почуваються повноцінними членами суспільства, дає змогу залучитися до суспільно корисної праці.

 

 

Переглядів: 437 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0