П`ятниця, 26.04.2024, 10:49
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 13 » Майстер-клас у Лаврі
13:29
Майстер-клас у Лаврі

            Чудового ранку 12 березня 2015 року учні КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» на комфортабельному автобусі вирушили в місто Київ до Києво – Печерської Лаври на майстер-клас «Писаночка» в музей декоративно – вжиткового мистецтва.

            Діти під керівництвом досвідчених писанкарок вчилися створювати із звичайних яєць маленькі шедеври. Кожен наносив свій неповторний візерунок: під писачком народжувались фантастичні риби, квіти, плоди. Старанно і натхненно виписували юні писанкарі свої витвори.

            Після майстер-класу відбулась екскурсія. Вихованцям розповіли про історію писанкарства і показали колекцію писанок, яка налічує понад 4000 експонатів. Це одне з найстаріших і найчисельніших  зібрань в Україні. Окрасою експозиції музею є українське народне вбрання XIX – XX століть всіх регіонів України. Дуже зацікавив учнів зал виробів із дерева: музичні інструменти, козацькі люльки та порохівниці ХVІІІ століття, а також декоративні та ужиткові речі, які використовувалися українцями у побуті.

            Ми щиро вдячні волонтерам Міжнародної благодійної жіночої організації «Soroptimist» за поїздку та подаровані для шкільної бібліотеки книги.

 

Переглядів: 437 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0