Середа, 24.04.2024, 05:49
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 24 » Навчити дитину змолоду
10:29
Навчити дитину змолоду

Навчити дитину змолоду

23 грудня 2015 року в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» відбулася чергова зустріч вихованців психологічного гуртка "Пізнай себе" (керівник - психолог РЦЕНТУМ Малишева К.Г.). Діти продовжували вивчати такий цікавий феномен як емоційний інтелект. Цього дня вони детальніше знайомились з основними емоціями, що керуюють в голові кожної людини: радість, печаль, гнів, страх, огида. Вихованці розмірковували над тим, як ми можемо розпізнавати за зовнішніми та внутрішніми ознаками яка емоція зараз "головна"; що відбувається з емоціями в складних (неочікуваних, стресових ситуаціях), а також, що допоможе, коли смуток починає псувати настрій.
Особлива увага була приділена тому, що робити, коли гнів бере "пульт керування" в свої руки, а нам хотілось би упередити небезпечний емоційний вибух. Головна ідея усих порад зводилась до того, що мало лише знати про гнів, а потрібно постійно впралятися його контролювати та правильно скеровувати. Загалом гасло наших занять: "Психологія - це наука не про те, щоб знати а про те, щоб робити!" 

Керівник гуртка  «Твоє здоров’я у твоїх руках» Києво-Святошинського районного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Нич В.В. для молодших школярів провела  відкрите гурткове заняття за темою «Корисна та шкідлива їжа».

Заняття проходило у формі бесіди. Перед початком висвітлення нової теми, керівник гуртка спонукала дітей згадати попередні теми щодо питань здорового способу життя. Діти із задоволенням відповідали на питання, доповнювали відповіді один одного, робили це не вимушено. Всі вихованці були активні, виявили досить високі знання з даної теми, окремі учні продемонстрували вміння логічно мислити. Приємно відзначити, що атмосфера на занятті панувала дружня, учні досить толерантно поводились один до одного.

Нова тема була представлена у вигляді перегляду науково-популярного фільму з проблем раціонального харчування дітей та підлітків. Керівник гуртка вдало коментувала окремі моменту фільму, заохочуючи і вихованців до дискусії. Для закріплення теми дітям була запропонована вікторина. Надзвичайно цікавим, методично вивіреним  було те, що питання були сформульовані на основі народних казок. Ця частина заняття виявилась найбільш цікавою і веселою.

Нич В.В. на своїх заняттях вдало застосовує інтерактивні методи навчання, метод ІКТ. Це дає їй можливість свої гурткові заняття робити яскравими, продуктивними, такими, що відповідають методиці проведення гурткових занять.

 


Переглядів: 383 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0