П`ятниця, 26.04.2024, 12:09
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 19 » У хаті-музеї на Пріорці
01:36
У хаті-музеї на Пріорці

                                                  «Кого люблять діти, той ще не зовсім поганий чоловік»

                                                                                                                  Т.Шевченко

            Сьогодні 18 березня 2015 року учні КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» відвідали меморіальний музей-  хату, що знаходиться на вулиці Вишгородській у місті Києві на мальовничій околиці – Пріорці. Тут геніальний поет зупинявся і жив два тижні, коли був востаннє в Україні.

            Діти, мов зачаровані, сиділи на лавках і вслухалися в кожне слово екскурсовода. Потім вихованці школи активно відповідали на запитання та брали участь у диспуті, що приємно порадувало працівників музею,  які відзначили знання школярів з біографії Кобзаря.

            Дуже сподобалось учням, що в хаті дозволяють доторкнутись до експонатів. Тут дійсно можна почуватися як удома, а не в музеї. У світлицях стоїть терпкий аромат сушеного зілля, оберемки якого за народною українською традицією звисають зі сволока: полин, любисток, м`ята, чорнобривці. А ще в оселі є блідо-жовті старі світлини, на які споглядав сам Тарас Григорович. Крім цих фото в музеї можна побачити цілу колекцію чудових старовинних речей.

            Така екскурсія до хати-музею має велике значення у формуванні в наших дітях почуття патріотизму та любові до рідного краю, а ще збагачує кругозір та естетично виховує.

Переглядів: 385 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0