Вівторок, 23.04.2024, 11:20
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Січень » 29 » Безпечна поведінка на залізниці
12:42
Безпечна поведінка на залізниці

    Залізниця – зона підвищеної небезпеки. Аби застерегти дітей від неприємностей, які можуть очікувати на них під час знаходження на залізничних коліях,  27 січня 2016року  працівники лінійного відділу  станції Боярка  разом з інженером служби  учбово-методичного центру «Вагону охорони праці»  Роіком  Юрієм Анатолійовичем організували та провели зі школярами  КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» дуже цікаву та змістовну лекцію-бесіду щодо поведінки на об’єктах залізниці. Такі зустрічі є важливими, адже наша школа знаходиться у безпосередній близькості до залізниці.

      Родзинкою стало те, що відбулася вона не в стінах учбового закладу, а в спеціально оснащеному «Вагоні охорони праці».  Педагогів закладу та залізничників об’єднала спільна мета – безпека дітей на залізниці.

     Юрій Анатолійович розповів школярам, що деякі діти, залишаючись без нагляду дорослих, шукають собі різноманітні розваги на залізниці: бій скла в потягах та електричках, що рухаються, накладання сторонніх предметів на рейки, пошкодження лінз світлофорів та інше. Від таких пустощів можуть постраждати пасажири, а залізниці завдаються значні матеріальні збитки.

     Учнів попередили, що за  такі дії законодавством передбачена адміністративна чи кримінальна відповідальність для неповнолітніх та їх батьків з подальшим відшкодуванням вартості зіпсованого майна. З невдаваним хвилюванням діти  слухали розповідь   Юрія Анатолійовича, який, демонструючи тематичний фільм, наводив приклади недотримання дітьми  безпеки на залізниці, яке приводить до травмування , іноді, навіть, смертельного,  застеріг підлітків про недопустимість бажання декого з них забратись на дах потягу для фотографування, яке може бути фатальним для їх власного життя.  Залізничники  застерегли  дітей, аби вони  не переходили  залізницю в неустановленному  місці  та  ні в якому  разі не лізли попід  вагони.

   Учні переконались, що необхідно берегти власне життя і здоров'я, суворо дотримуючись правил безпеки на залізничному транспорті, також щиро подякували організатору зустрічі, начальнику лінійного відділу  ст. Боярка Гончаренку  Ігорю   Олеговичу, за змістовний і корисний урок.

Переглядів: 330 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0