П`ятниця, 29.03.2024, 10:26
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 4 » Цілюще джерело нашої духовності
22:24
Цілюще джерело нашої духовності

            Повертаючись обличчям до духовної культури свого народу, ми повертаємося до забутих джерел, які живили його дух, оберігали чистоту душі, служили добрими охоронцями у повсякденному житті.

 

            З метою вивчення, збереження та примноження народних традицій, формування у молодшого покоління національної свідомості, любові до рідної землі на базі КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» створено музей «Світлиця».

            Тут представлені естетично оформлені композиції, які постійно оновлюються та поповнюються.

            Окрасою музею є вишиті рушники з різних регіонів України, оздоблені різноманітним орнаментом, виконані технікою гладі, хрестика, мережки. Також у «Світлиці» представлені вироби з кераміки, дерева, соломки, паперу: ікони, картини, писанки, ляльки-мотанки.

            Заслуговує на увагу  експозиція до казки «Курочка Ряба». Керівник гуртка «Народні вироби» Остапчук Н.В. разом із своїми вихованцями, створили дивовижний світ дитячої фантазії. Робота випромінює красу і неповторність народного мистецтва.

            Співуча, чутлива душа українців найяскравіше відбилась у мистецтві петриківського розпису (керівник гуртка Татаренко О.В.). Під акварельними фарбами розцвітають чудові квіти, дозрівають неймовірні ягоди на кухлях, вазах, пляшках, горщиках, глечиках.

            А як красиво розписані таємничими символами писанки!

            Напередодні Великодніх свят музей гостинно зустрічав відвідувачів: учнів із шкіл Боярки та Вишневого, студентів і викладачів Інституту колекційної педагогіки та психології імені М.П.Драгоманова, батьків та рідних вихованців нашого закладу..

            Сьогодні ми повинні вивчати і відроджувати все краще, передане нам у спадок попередніми поколіннями, бо це життєдайне коріння, що живить духовність, моральність, естетику.

 

 

Переглядів: 899 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0