П`ятниця, 26.04.2024, 06:51
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » НАС ПАМ`ЯТЬ КЛИЧЕ…
22:29
НАС ПАМ`ЯТЬ КЛИЧЕ…

     До Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, що відзначають 28 жовтня, 20 жовтня 2015 року учні 1-А, 2-А і 3-А класів КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат І-ІІ ступенів» відвідали музей Історії України у Другій світовій війні.

     В ході екскурсії діти поринули у ті далекі часи, коли на теренах нашої України поширилися запеклі бої, руйнувалися міста і села. Їх прадідусі ціною своїх життів захищали свою Батьківщину, свої сім`ї від фашистів. А діти їхнього віку допомагали на заводах, партизанам, не цураючись ніякої роботи.

     Подорожуючи залами, учні переміщалися на берег Чорного моря, де моряки тримають оборону, захищаючи водні кордони. У партизанський табір, який розміщений у лісі. Оглянули землянку, друкарську машинку, планшет командира, ліхтарики, власноруч виготовлену зброю. Також мали змогу розглянути нагороди, приміряти пілотки, і на декілька секунд стати солдатами. Із цікавістю розглянули речмішок, спеціальний посуд, яким користувалися солдати.

     Завершилася екскурсія у залі пам`яті. Там на стінах розміщено дуже багато фотографій солдатів, їх сімей. А над головами – символічний журавлиний ключ із хусток, який символізує душі тих – хто не повернувся з цієї страшної війни. І тих – хто вважається до сьогодні безвісті зниклими. В середині залу накритий стіл, а на скатертині під склом - тисячі похоронок, які сповіщали про загибель солдатів. Їх кількість дуже вразила учнів, і це було живим доказом того, що ця страшна війна горем стукала майже у кожну домівку.

     Ця екскурсія нагадала дітям про події 70-річної давнини. Підвела до того, що саме вони мають будувати наше майбутнє. При цьому не забувати своєї історії, шанувати подвиги своїх предків. Щоб через роки передати ці знання, як дорогоцінний скарб своїм нащадкам.

Переглядів: 380 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0