Середа, 24.04.2024, 21:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » ОЧЕВИДЦІ ЗГАДУЮТЬ РЕВОЛЮЦІЮ НА ГРАНІТІ…
22:35
ОЧЕВИДЦІ ЗГАДУЮТЬ РЕВОЛЮЦІЮ НА ГРАНІТІ…

           

            15 жовтня 2015 року вихованці КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» переглянули фільм «16 днів Революції на граніті».

            З фільму діти дізналися про те, що в 1990 році з 2 по 16 жовтня українськими студентами були організовані широкомасштабні акції протесту. Основною подією стало довгострокове голодування учасників на Жовтневій площі (сьогодні Майдан Незалежності) у Києві.

 

            Головними вимогами студентів були вибори на багатопартійній основі, закон про референдум, проходження служби українських громадян лише на території своєї країни, побудова суверенної Української держави.

            Свідок студентських акцій протесту Шевчук В.А., завуч з виховної роботи школи, поділилася своїми спогадами про ті історичні події. Вона розповіла школярам про те, як будучи студенткою І курсу Університету імені М.П.Драгоманова була учасником страйків. А ще, Вікторія Анатоліївна пояснила дітям зміст та мету студентської революції.

            Віриться в те, що такі заходи не минуть даремно для нашого молодого покоління та виховають в їхніх юних душах повагу до історії нашої держави:  мужнього минулого, героїчного сьогодення, світлого майбутнього.

Переглядів: 384 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0