П`ятниця, 26.04.2024, 18:13
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 1 » Пожежник – професія благородна
20:30
Пожежник – професія благородна

            26 квітня 2016 року минає 30 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – вибух на Чорнобильській АЕС.

            Першими, хто вступив у боротьбу з атомною стихією, взяв на себе жар полум`я і смертоносне дихання реактора, були пожежники. Ціною неймовірних зусиль вони зупинили ядерну біду.

            Щоб краще дізнатися про благородну професію пожежника, вчитель фізики Жила В.П. та вихователь Терзієва Н.О. організували для учнів старших класів КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» цікаву екскурсію у частину №51 ДПРП міста Боярки.

            Діти ознайомилися з пожежно-рятувальною технікою і обладнанням, яке використовується під час гасіння пожеж та подолання різноманітних надзвичайних ситуацій.

            У цікавій захоплюючій формі начальник частини, майор служби цивільного захисту Сушко Олександр Сергійович та його підлеглі розповіли, як діють оперативно-рятувальні наряди у випадку отримання повідомлень, про те, наскільки від їх швидкості та відпрацьованих дій залежить життя людей, їх спокій та добробут.

            Черговий караулу, командир відділення, прапорщик служби цивільного захисту Клименко Сергій Михайлович продемонстрував дітям розгортання пожежного автомобіля для гасіння пожежі. Спецодяг учні змогли приміряти.

            Рятувальники розповіли про ті надзвичайні події, з якими їм прийшлося зустрітись. Учні задавали багато запитань та зробили фотографії на згадку.

            Дехто з вихованців нашого закладу, можливо, в майбутньому обере професію пожежника.

 

Переглядів: 355 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0