Вівторок, 23.04.2024, 11:09
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 11 » Співпрацюючи з Інститутом корекційної педагогіки
22:27
Співпрацюючи з Інститутом корекційної педагогіки

 Для того, щоб зацікавити слабозорих учнів заняттями фізичною культурою і спортом, показати їм красу, силу здорової людини, навчити самостійно виконувати фізичні вправи, розуміти користь таких вправ, учитель повинен створювати на кожному занятті умови, які б стимулювали бажання та уміння бути здоровим, бачити користь від занять фізичною культурою та відчувати радість від власних досягнень та успіхів.

Співпрацюючи з кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри тифлопедагогіки Тімаковою Юлією Вікторівною 11 травня 2016 року в  КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат  І – ІІ ступенів»  вчитель-методист  Полторацький А.А. провів відкрите заняття з фізичної культури в 2-А класі для студентів ІІІ курсу Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П.Драгомановата. Тема уроку: «Легка атлетика і загальнорозвиваючі вправи».

 На початку заняття Андрій Андрійович звернув увагу на необхідність  дотримання правил техніки безпеки. Сприяючи покращенню координації рухів, зміцненню м’язів спини, живота та плечей, учні бігали на короткі дистанції, закріплювали техніку метання малого м'яча з місця та із-за голови, вдосконалювали загальнорозвиваючі вправи «Снайпер», «Мисливці» та інше. В кінці заняття діти з задоволенням вимірювали частоту пульсу.

Така робота проводиться систематично: як під час занять фізичною культурою, так і в позаурочній діяльності всіма членами педагогічного колективу загальноосвітнього закладу.

Переглядів: 349 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0