П`ятниця, 26.04.2024, 06:02
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » ВИХОВАТИ ЛІДЕРА
21:17
ВИХОВАТИ ЛІДЕРА

            Як майбутні повноправні громадяни, діти і молодь потребують стимулюючої участі в соціальному житті для розвитку самоповаги та соціальної компетентності. Жодна людина не приходить у світ сформованою. Протягом життя вона неперервно розвивається та змінюється. Склалося так, що ми більше знаємо про навколишній світ, ніж про себе. А незнання себе, невміння управляти собою призводить до помилок, конфліктів, розчарувань і життєвої безвиході. Саме лідерська позиція багато в чому залежить від знань, умінь, особистісних рис.

            В кожній школі є свій лідер самоуправління, тобто людина, яка стоїть попереду і відповідає не тільки за себе, але й за тих, кого вона поведе. Але є лідери, за якими чомусь не йдуть. І це «чомусь» залишається для них загадкою, є причиною розчарувань у собі і своїх можливостях. Більшість цих негараздів відбуваються через те, що деякі обрані лідери просто не знають, як бути лідером.

            Бажаючи довести дітям, що лідерами не народжуються, а стають, 28 жовтня 2015 року в КЗ КОР «Боярська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» психологом Барденко І.В. було проведено тренінг із старшокласниками «Лідером може бути кожна людина».

            Зміст заняття спрямований на стимулювання творчої, соціальної активності та ініціативи молоді, формування в підлітків організаторського мислення, здатності об`єктивно оцінювати себе і роботу інших, розвиток умінь і навичок організації спілкування, конструктивної взаємодії, здорового способу життя в усіх сферах життєдіяльності однолітків.

 

Переглядів: 427 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0